Zabra

Avattavat terassijärjestelmät ja uima-allaskatteet

Zabra

Mahdollistaa terassien ympärivuotisen käytön
Zabra on aivan uusi terassijärjestelmä jonka avattava katto ja seinät mahdollistavat terassin ympärivuotisen käytön hyödyntäen terassin parhaat puolet kaikkina vuodenaikoina.
Zabran katto ei ole kiinteä, joten useiden kuntien rakennussäädökset sallivat vapaamman rakentamisen.

Auringon paistaessa on Zabran katto vedettynä pois terassin päältä. Mitään varjostavia rakennelmia ei jää auringon eteen, katto kattotuoleineen siirtyy terassin toiseen päähän.
Sateen yllättäessä on koko terassi muutamissa sekunneissa jälleen peitettynä manuaalisesti tai kaukosäätöisellä automatiikalla pelkällä napinpainalluksella.
Zabran laadusta kertoo mm se että avattavien kattojen pyörästöissä käytetään ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kuulalaakereita, ja liukuovilla on viiden vuoden takuu.

Zabra on ratkaisu esimerkiksi näihin kohteisiin:

 • Ravintolaterassit, tupakointitilat ja sisäänkäynnit
 • Kylpylöiden uima-altaiden eristetty peittäminen ja allashuoneet
 • Koti-altaiden peittäminen ja allashuoneet
 • Kotiterassin muuttaminen kesähuoneeksi
 • Terassien reunustaminen lasituksella tuulta vastaan
 • Parvekkeiden lasitus ja kattaminen
 • Rakennusten välien kattaminen tai lasitus
 • Leirintä-alueiden oleskelutilat

Zabran monipuolisuuden ansiosta on suurin rajoitus mielikuvituksen puute projektin suunnittelussa. Käytä mielikuvitustasi ja anna Zabran hoitaa toteutus.

Ota yhteyttä lähimpään edustajaan!

Kun olet hankkimassa Zabra -tuotteita niin valitse myyntiedustaja läheltä sinua, jotta saisit hyvää palvelua ja apua nyt ja tulevaisuudessa.

Lähin edustaja auttaa sinua löytämään oikeat tuotteet ja tarvikkeet.
Tästä löydät helposti edustajien tiedot!

 

Zabra avattava katto (kaukosäätöinen).

 

Zabra katto on saatavissa myös eristettynä. Eristys ei vaikeuta katon helppoa käyttöä. Eristetyn katon U-arvo on 2,2, ja on tällä hetkellä markkinoiden ainut eristetty avattava terassikatto. Eriste mahdollistaa lämmittimien käytön talvella ilman että epämielyttävää kondenssivettä muodostuu katon alle tippuen sieltä terassilla olevien niskaan.
Terassisesonki alkaa aikaisin kevättalvella ja jatkuu myöhään syksyyn.
pooltackning_07Zabra avattava katto voidaan myös asentaa uima-altaan suojaksi. Allas-suojana ei runkoa tarvita vaan altaan kummallekkin puolelle asennetaan liukukiskot joiden päällä Zabra katto liukuu.
Kiskot tehdään allasta pidemmiksi, jolloin koko katto siirtyy pois altaan päältä.
Mikäli myöhemmin halutaan altaan ympärille huone, irroitetaan yksinkertaisesti allassuoja, asennetaan altaan ympärille Zabra runko, ja nostetaan allas-suoja rungon päälle katoksi.
Näin voidaan allas ja terassiprojekti toteuttaa osa kerrallaan.

Zabra valmistetaan Ruotsissa ja on kehitetty pohjoisen olosuhteisiin kestäen normaalit lumikuormat. Sama tehdas valmistaa myös rekkojen perävaunujen avattavia kattoja. Zabran tuotteet ovatkin näin jatkuvassa koe-ajossa maanteillä miljoonia kilometrejä vuodessa 80 km / tunti nopeuksilla, joka vastaa 22 m/s tuulennopeuksia.

Seinät muodostuvat alumiinirungosta ja liukuvista lasiovista , enimmillään 4 kpl / pylväsväli. Ovet kulkevat kukin omalla kiskolla joten vedettynä sivuun ovat kaikki 4 ovea yhden paikalla. Runkoon kuuluu myös sadevesikourut ja syöksyputket.

Zabra katot ja lasitukset saa myös erillisinä. Mikäli olemassa oleva katos tai parveke halutaan kattaa tai lasittaa, valitaan katto tai lasitus. Katto saatavissa myös kiinteänä. Parvekkeiden lasitukset toteutetaan kiinnittämällä ylä- ja alaliukukiskot ja nostamalla lasiovet tai ikkunat niiden väliin.
Lasitukset voidaan toimittaa karkaistuilla tai tavallisilla laseilla.

City

City on itsenäisesti seisova ulkohuone. Kattona Zabran pyörillä liikuvat harjakattomalliset kattotuolit ja vahva pvc:llä päällystetty kangas. Runko muodostuu Zabran kehittämistä alumiiniprofileista ja sivuttain avattavista lasiovista / ikkunoista. Toimitukseen kuuluu myös räystäskourut, syöksyputket sekä kaikki mitä tarvitaan huoneen pystytykseen perustusta lukuunottamatta. Runkovaihtoehtona myös Luoman Logg Garden Line malliston vaihtoehdot

Vakiomallit 3 x 3 metriä – 8 x 25 metriä.

City
City
City
City
City

City

Villa

Villa on rakennuksen seinään yhdeltä puolelta kiinnitettävä ulkohuone.

Katto muodostuu Zabran pyörillä liikuvista suorista kattotuoleista ja vahvasta pvc päällystetystä kankaasta. Rakennuksen seinään kiinnitetään katon seinäliukuprofiili. Runko muodostuu Zabran kehittämistä alumiiniprofileista ja sivuttain avattavista lasiovista / ikkunoista. Toimitukseen kuuluu myös räystäskourut, syöksyputket ja kaikki mitä tarvitaan huoneen pystytykseen perustusta lukuunottamatta.

Vakio mallit 3 x 3 metriä – 6 x 25 metriä.

Villa katot voidaan yhdistää usean katon kokonaisuuksiksi kuten alla olevassa kuvassa. Siinä on neljä erillistä Villa kattoa jotka jakavat saman keskipalkin johon seinäliukuprofiilit on kiinnitetty.

Kaikki neljä kattoa voidaan avata toisistaan riippumatta. Kuvassa on oikeanpuoleisia kahta kattoa avattu osittain. Jättämällä tuulen puoleisen katon kiinni, muodostuu katosta spoileri joka ohjaa tuulen terassin yli.

Villa toiminnassa

VillaVilla

Runko

Jo ensimmäisiä viivoja piirustuspöydällä vedettäessä oli päämääränä tehdä Zabra mallistosta niin helppo rakentaa, että kuka tahansa pystyy sen tekemään. Mitään erikoistyökaluja tai taitoja ei tarvita.

Runko muodostuu terassiin kiinnitettävistä jaloista, alumiinisista tolpista, kulma- tai jatkoprofileista ja ylärunkopalkista. Ylärunkopalkissa on rakenteessa mukana liukuovien yläliukuprofiilit. Alaliukuprofiili kiinnitetään terassiin. Avattava katto liukuu ylärunkopalkin päällä.

Zabra runkoihin kuuluu myös sadevesikourut ja syöksyputket.

City -runko

City -runko

 1. Tolppa
 2. Jalka
 3. Kulmaprofiili
 4. Ylärunkoprofiili
 5. Ruuvi

Villa -runko

Villa -runko

 1. Tolppa
 2. Ylärunkopalkki
 3. Jalka
 4. Seinäkiinnitys
 5. Kulmaprofiili
 6. Seinäliukuprofiili

Ylärunkopalkki

Katon liukuprofiili näkyy

Profiilikuva

Ylärunkopalkki

Oven yläliukuprofiilit näkyvät

Villa -runko

Villa -runko

Lattiat:

Zabran lattiatmodulit ovat yksinkertaisia ja erittäin helppo rakentaa.

Lattian perustana on Zabran kehittämä lattiaprofiili. Profiilin alapuolella on yksi mutterikouru säädettäväkorkeuksisen jalan M12 mutterille. Kolmella puolella on kaksi mutterikourua M10 muttereille joihin voidaan kiinnittää pystytolppien tolppajalat ja lattiarungon poikkiprofiilit. Mutterikourut on mitoitettu niin että mutteri ei kierry ympäri kiristettäessä pulttia.

Lattiaprofiilin poikkileikkaus | Poikkiprofiilin kiinnitys | Pystytolppien kiinnitys

Zabra -lattiat

Kun lattiakehikko on valmis, säädetään se jaloilla vatupassiin. Tämän jälkeen asennetaan tolppien jalat ja lattialevy. Lattialevyn päälle voidaan asentaa haluttu pintamateriaali.

Valmiilta suoralta lattialta on helppo jatkaa ulkohuoneen rungon, lasitusten ja katon asennusta.

Lattia

Avattavat katot

Zabran katot perustuvat samoihin materiaaleihin ja patentoituihin teknisiin ratkaisuihin kuin Zabran valmistamat rekkojen peitteet ja avattavat katot. Peitteet ja mekanismit ovat jatkuvassa raskaassa käytössä liikkuen miljoonia kilometrejä vuodessa 80 km tuntinopeudella ympäri maanteitä. Tästä syystä voimme luvata Zabralle erittäin pitkäikäisen toimivuuden ja kestävyyden.

Zabra -katot

Avattavat katot muodostuvat Zabran kehittämistä liikuvista kattotuoleista, peitteen laskostusleyistä ja peitteestä.
Liukukiskot on muotoiltu niin, että niissä kulkevat kattotuolien pyörästöt pitävät katon myös paikallaan vaikka tuuli nostaisi kattoa. Patentoidut peitteen laskostuslevyt laskostavat aina katon automaattisesti sitä avattaessa, eikä katto roiku rumasti alaspäin. Peitteenä käytetään vahvaa pvc-päällystettyä kangsta.
Vakio värivaihtoehtoja on seitsemän: musta, hopea, harmaa, vihreä, sininen, valkoinen ja läpinäkyvä. Tilauksesta voi väri olla mikä tahansa ja katoille voi tilata halutun kokoiset kuvioinnit tai logot yksi- tai moniväripainatuksena.

Lattia

Katto on saatavissa myös lämpöeristettynä U-arvo 2,2. Zabra katot on kehitetty kestämään ympärivuotista käyttöä ja lumikuormaa.
Kattojen avaaminen ja sulkeminen toimii joko manuaalisesti köydestä vetämällä, tai kaukosäätimen nappia painamalla koneellisesti.

Zabran kattovaihtoehtoja on kolme: City, Villa ja Festival. Näistä ovat City ja Villa avattavia, ja Festival on kiinteä korkeamallinen telttakatto. City ja Villa katot ovat saatavissa myös kiinteinä.

City – avattava katto

City - avattava katto

3 x 3 m – 8 x 25 m

Villa – avattava katto

Villa - avattava katto

3 x 3 m – 6 x 25 m

Festival – kiinteä katto

Festival - kiinteä katto

halutussa koossa

Yhdistämällä kattoja pystytään muodostamaan erittäin suuria ja monipuolisia kattokokonaisuuksia.
Esimerkiksi neljällä katto osalla ja yhdellä itsekantavalla keski kiskolla voidaan rakentaa 12 x 50 metrinen katos, jonka neljä erillistä kattoa voidaan avata toisistaan riippumatta. Keskimmäinen kuva sivun yläsosassa on toteutettu tällä menetelmällä.

Iso terassi

Kuvan katettu terassi on 234 m2 ja muodostuu yhdestä City katosta oikeassa reunassa, kahdesta vastakkaisesta Villa katosta ja koko terassin kiertävästä avattavasta Zabra lasituksesta. Pieni ulkonema on jätetty ilman kattoa tupakoitsijoille.

Alumiinikattotuoli ja pyörästö

Alumiinikattotuoli ja pyörästö

Tolppa, ylärunkopalkki ja pyörästö

Tolppa, ylärunkopalkki ja pyörästö

Patentoidut peitteen nostolevyt

Patentoidut peitteen nostolevyt

Kattotuolien profiilivaihtoehdot:

Alumiiniprofiili

Alumiiniprofiili

130 x 33 mm

Teräsputkiprofiili

Teräsputkiprofiili

50 x 30 mm

Teräsputkiprofiili

Teräsputkiprofiili

30 x 30 mm

 

Erilliset liukukiskoprofiilit:

Villa

Liukukisko

seinään kiinnitettävä liukukisko

Palkin päälle

Liukukisko

asennettava liukukisko ilman kulmaa

Palkin päälle

Teräsputkiprofiili

asennettava liukukisko kulmalla

Lasitukset

Avattavat lasitukset ovat luonnollinen osa Zabran ulkohuonetta. Lasitukset saatavissa myös erillisinä, ilman Zabra runkoja. Erilliset lasitukset toimitetaan ylä- ja alaliukukiskoilla ja tarvittavilla asennustarvikkeilla. Lasitukset saatavissa tavallisella ja karaistulla lasilla.

Zabran avattavilla teassiovilla on viiden vuoden takuu.

Zabra -lasit

Vaihtoehtoja on kaksi:

Ovet joissa on poikittainen alumiiniprofiili jakamassa ruudut. Vakiomitat leveys 40 – 130 cm, korkeus 170 – 240 cm. Yllä vasemmalla.

Ikkunat ilman poikittaista alumiiniprofiilia. Vakiomitat leveys 40 – 130 cm, korkeus 60 – 160 cm. Ikkunaruutuja voidaan yhdistää usean ruudun kokonaisuuksiksi. Yllä oikealla.

Lasituksen yläliukukisko kahdelle – neljälle lasille

Kisko1Lasituksen alakisko kahdelle – neljälle lasille

Kisko2

Lasituksen asennus ylärunkopalkille | Lasituksen asennus alaliukukiskoille | Neljän lasin kokonaisuus

Asennus

Oven / ikkunan päätysivuprofiili | Oven / ikkunan välisivuprofiili
Tiivisteillä ja päätyprofiililla | Tiivisteillä ja tartuntahakasilla.

Profiilit1

Oven / ikkunan profiilit ylhäältä

Profiilit2

Allaspeitteet

Uima-altaan kattaminen on monella tavalla erittäin kannattava sijoitus. Altaaseen ei pääse yhtä paljon roskia ja kemikaalioiden ja veden haihtuminen vähenee huomattavasti. Lämmityskustannuksissa voidaan säästää yli 50 %. Zabra uima-allas katteen saa myös lisäeristettynä jolloin lämpöarvo on 2,2. Zabra on markkinoiden ainut eristetty allaskate. Eristetyllä allas katteella voidaan sesonki hyvällä omallatunnolla aloittaa aikaisemmin ja jatkaa myöhään syksyyn kustannusten karkaamatta käsistä. Talvikäyttöisissä altaissa on luonnollisesti säästöt suurimmillaan kun esimerkiksi kylpylän ulko-allas voidaan peittää kylpylän ollessa suljettu.

Zabra uima-allas kate kestää myös lumikuormaa, joten erillistä talvisuojaa ei tarvita.

Uima-allaskatteet

Allaskatteen kiskot ovat allasta pidemmät, jolloin koko kate siirtyy avattaessa pois altaan päältä. Aukaisu ja sulkeminen toimivat joko köydestä vetämällä, tai kaukosäätimen nappia painamalla koneellisesti.
Vakiovärivaihtoehtoja on seitsemän: musta, hopea, harmaa, vihreä, sininen, valkoinen ja läpinäkyvä. Tilauksesta voi väri olla mikä tahansa ja katteille voi tilata halutun kokoiset kuvioinnit tai logot yksi- tai moniväripainatuksena.

Jos myöhemmin halutaan avattavakattoinen allashuone, käy tämä helposti. Allaskate irroitetaan terassista, Zabran lasitettu alumiinirunko asennetaan altaan ympärille, ja allaspeite nostetaan rungon päälle. Allashuone voidaan haluttaessa tehdä puusta käyttämällä Luoman Log Garden Line malliston hirsivaihtoehtoja.
Mikäli katteen muuttaminen allashuoneeksi kiinnostaa jo suunnitteluvaiheessa, mutta toteutus tehdään myöhemmin, kannattaa kate tehdä suuremmaksi kuin allas vaatii. Tällä tavalla altaan ympärille saadaan liikkumatilaa allashuoneen sisälle muutostyön jälkeen.

Kaareva profiili

Kaareva profiili

Harjakattoprofiili

Harjakattoprofiili

Litteä profiili

Litteä profiili

Liukuprofiili ja pyörästö

Liukuprofiili ja pyörästö

Likuprofiili voidaan asentaa terassin päälle, reunan ulkopuolelle tai upottaa terassiin.
Liukuprofiilin muoto pitää allaskatteen paikoillaan myös kovalla tuulella.

Teltat

teltta Moduuli telttarungot ovat monipuolisia ja helppo rakentaa.

Runko muodostuu sinkityistä putkista ja kulmaosista. Runkoputkia on kahta pituutta, joita käytetään joko jalkoina tai katossa. Osat kiinnitetään toisiinsa putkien läpi menevillä sokilla.

Teltat valmistetaan aina tilauksesta asiakkaan toiveiden mukaisesti.


Festival-teltan kärki:

festival_teltta

Kysyttävää? Ota yhteyttä!