Uima-allas.com

korkealaatuiset ja kestävät uima-altaat

Miami Pool

on perheyritys joka perustettiin jo vuonna 1967.

Tutustu allasvalikoimaamme

meiltä saat niin vakioaltaat, kuin myös mittatilausaltaat.
miamipoolUima-allas.com satsaa korkealatuisiin ja kestäviin ratkaisuihin. Siksi valitsimme MIAMI POOL uima-altaat.

MIAMI POOL on perheyritys, joka perustettiin jo vuonna 1967. Yritys on valmistanut ja myynyt uima-altaita yli 40 vuotta minkä takia he ovat yksi pohjoismaiden vanhimpia yrityksiä tällä alalla.
Allaskehystä, jota MIAMI POOL kehitti jo ihan yrityksen alkuaikoina (jota moni muu on jo kopioinut) on nyt jatkokehitetty jotta siitä tulisi vielä vahvempi ja helpompi asentaa. Muun muassa runko 2mm paksua lämpögalvanoitua terästä. Vakioaltaiden lisäksi pystymme valmistamaan altaat mittojen mukaan.

Jos siis haluat uima-altaan joka on kaunis, kestävä ja helppo asentaa niin valitset MIAMI POOL uima-altaan. 

Älä epäröi ottaa yhteyttä. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi liittyen uima-altaasi hankintaan.

Ota yhteyttä lähimpään edustajaan!

Kun olet hankkimassa uima-allasta niin valitse allastoimittaja jolla on edustaja tarpeeksi lähellä sinua, jotta saisit hyvää palvelua ja apua koskien allashankintaasi nyt ja tulevaisuudessa.

Lähin edustaja auttaa sinua löytämään oikeat tuotteet ja tarvikkeet.
Tästä löydät helposti edustajien tiedot!

suorakaide

Miami Pool Suorakaide

on tavallisin allasmalli, jota löytyy useita eri kokoja väliltä 2,0 x 4,0 m – 6,0 x 12,0 m. Klassikkoamme on valmistettu vuodesta 1967 asti.

Miami Pool Oktagon

on hyvä vaihtoehto sinulle, joka et halua rakentaa suorakaiteen muotoista allasta, mutta toivot kuitenkin altaan olevan vähän kantikas. Oktagon on aivan yhtä helppo rakentaa, kuin suorakaiteen muotoinenkin ja sen rakenne on sama. Altaasta löytyy useita eri kokoja 3,0 m x 5,0 m.

pyorea_allas

Miami Pool Pyöreä

on vaihtoehto sinulle, jonka tontille pyöreä allas on paras vaihtoehto. Sen voi rakentaa terassillekkin. Pyöreät altaat ovat helpoimpia rakentaa ja rakentaminen käy nopeammin. Pyöreissä altaissamme ei ole mitään allasreunaa, vaan ne on varustettu harjalistalla, jota vastaan ympäröivä materiaali asennetaan. Ympäröivä materiaali voi olla valettu reuna, puinen kansi, kaakelilaatta tai vastaava. Altaasta on neljä standardikokoa halkaisijaltaan 3,3 – 5,8 m. Muita kokoja tilauksesta.

eight_1

Miami Poll Eight

on hintansa arvoinen vaihtoehto. Eight -altaat ovat helppoja rakentaa ja rakennusaika on lyhyt. Eight -altaissa ei ole mitään allasreunaa, vaan ne on varustettu harjalistalla, jota vastaan ympäröivä materiaali asennetaan. Ympäröivä materiaali voi olla valettu reuna, puinen kansi, kaakelilaatta tai vastaava. Altaasta on neljä standardikokoa 4,2 x 6,5 m – 4,9 x 7,6 m.

kidney_1

Miami Pool Kidney

on suosituin vapaamuotoinen allas, joka on jonkin verran edullisempi, kuin suorakaiteen muotoinen allas. Kidney -altaissamme ei ole mitään allasreunaa, vaan ne on varustettu harjalistalla, jota vastaan ympäröivä materiaali asennetaan. Ympäröivä materiaali voi olla valettu reuna, puinen kansi, kaakelilaatta tai vastaava. Altaasta on viisi standardikokoa 3,9 x 6,7 m – 6,3 x 10,7 m. Saatavana myös peilikuvana.

oval_1

Miami Pool Oval

Soikea allasvaihtoehto on sinulle, joka haluat pitkänmallisen altaan ilman kulmia. Soikeissa altaissamme ei ole mitään allasreunaa, vaan ne on varustettu harjalistalla, jota vastaan ympäröivä materiaali asennetaan. Ympäröivä materiaali voi olla valettu reuna, puinen kansi, kaakelilaatta tai vastaava. Altaasta on neljä standardikokoa 3,5 m x 7,0 m – 5,6 m – 11,3 m.

lagun_1

Miami Pool Lagun

on upein vapaamuotoisista altaistamme ja se on jonkin verran edullisempi, kuin suorakaiteen muotoinen allas. Soikea allasvaihtoehto on sinulle, joka haluat pitkänmallisen altaan ilman kulmia. Soikeissa altaissamme ei ole mitään allasreunaa, vaan ne on varustettu harjalistalla, jota vastaan ympäröivä materiaali asennetaan. Ympäröivä materiaali voi olla valettu reuna, puinen kansi, kaakelilaatta tai vastaava. Altaasta on kaksi standardikokoa. Saatavana myös peilikuvana.

sisaallas_1

Sisäuima-allas

Sisäuima-allas on mukava vaihtoehto esimerkiksi huonosti hyödynnettyyn oleskelutilaan. Jos rakennat altaan samanaikaisesti, kun rakennat talon, käy kaikki luonnollisestikin helpommin. Sinun on valittava sopiva seinä-  ja lattiamateriaali, sekä tuuletus. Myös kosteudenpoisto ja putkistoasennukset on huomioitava.

Tikkaattikkaat

Ruostomattomasta teräksestä valmistetuissa allastikkaissa on neljä askelmaa ja kippimekanismi jotta tikkaat saadaan helposti pois allaskatteen tieltä.

Portaat

Portailla saa altaaseen aivan erilaisen ilmeen, mutta ennen kaikkea altaaseen meno ja sieltä poistuminen on huomattavasti helpompaa, jos liikkuminen on vähänkin kankeaa. Toisin sanoen portaat ovat mainio lisä, jos tavallisten allastikkaiden käyttö on hankalaa. Portaat ovat helppo asentaa altaisiin. Portaita tukeva jalusta helpottaa asennusta ja kuuluu mukaan, kun portaat toimitetaan yhdessä altaamme kanssa.

 

 

Portaat malli 1500portaat_1500

Nämä portaat on muotoiltu siten, että ne on helppo asentaa kaikkiin Miami Pool
malleihin. Allasta asennettaessa korvataan yksi altaan osista porrasosalla. Huomioi, että joissain suorakaiteenmuotoisissa altaissa portaat eivät ehkä tule lyhyen pään keskelle johtuen allaspeltien koosta ja paikasta. Silloin voit tilata erikoispellin, johon portaat asennetaan. Portaat ovat 150 cm leveät ja 125 cm syvät ja ne on valmistettu materiaalista (gelcot) joka sietää allaskemikaaleja. Portaiden runko on lasikuituvahvisteista polyesteriä. Nämä portaat sijoittuvat samalle tasolle kuin altaan yläreuna, niin ettei portaiden ympärille tarvitse asentaa mitään erillistä reunaa.

Roman Portaatportaat_roman

Roman portaat ovat ensisijaisesti tarkoitettu suorakaiteen muotoisiin altaisiin, joiden lyhyet sivut
ovat vähintään 4 metriä. Asennuksen yhteydessä korvaamme osan allasyksiköistä portailla. Viisiaskelmaiset portaat ovat 300 cm leveät ja 130 cm syvät. Portaat ovat valmistettu akryylistä, jota on vahvistettu lasikuituvahvisteisella polyesterillä.

 

Kulmaportaatportaat_kulma

Kulmaportaat on tarkoitettu asennettaviksi suorakaiteen muotoisiin altaisiin, joiden lyhyet sivut ovat vähintään 3 metriä. Asennuksen yhteydessä korvaamme osan allasyksiköistä portailla. Neliaskelmaiset portaat vievät 1750 cm niin pitkästä kuin lyhyestäkin sivusta. Portaat on valmistettu lasikuituvahvisteisesta polyesteriakryylistä.

 

 

Porraskaiteetporras_kaiteet

Kaunis ja käytännöllinen lisä allasportaisiin.

Allaskatteet

Allassuojalla on kaksi tärkeää tehtävää, estää lasten ja eläinten joutuminen vahingossa altaaseen ja energian säästäminen.Todellakin
säästää jopa 60-80 % öljyä/sähköä. Kate estää myös lehtien, roskien ja muun lian pääsyn altaaseen. Kemikaalien käyttötarve vähenee. Allaskate on siis hyvä hankinta, vaikka altaan ympärillä olisikin aita tai vaikka allas olisi sisätiloissa.

Standardikate

allaskate_1

Standardi katteissa on erityinen kiinnitys järjestelmä, joka porataan kiinni terassiin. Kiinnitysjärjestelmä ei vahingoita jalkojasi. Tämä kate on saatavissa kaikkiin altaisiin, myös vapaamuotoisiin. Valmistetaan vahvasta korkealaatuisesta lujitetusta PVC muovista. Standardikate soveltuu talvikatteeksi.

Portaiden kate

allaskate_standardi

Kun hankit altaan, jossa on portaat tarvitset mahdollisesti katteen myös niille.

Miami-Cover

allaskate_miamicover

Kate kelluu osittain veden päällä, mutta liukuu altaanreunaan kiinnitettyä kiskoa pitkin. Altaan toisessa päässä on kelauslaite. Kate vedetään altaan päälle ja kelataan pois. Kate on edullisuutensa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta soveltuvin jokapäiväiseen käyttöön. Saatavan sinisenä ja läpinäkyvänä.


Zabra Allaspeite

zabra

Allaspeite muodostuu kattotuolirakenteesta jonka päällä on peite. Zabra sopii ympärivuotiseen käyttöön, eikä erillistä talvipeitettä tarvita. Vaihtoehtoina litteä, harjakatto tai kaareva. Saatavissa myös koneellisella aukaisumekanismilla.

Zabra Allashuone

535504_10151313390527883_1258237491_n

Allashuone on varustettu avattavilla lasisilla liukuseinillä ja avattavalla tai kiinteällä katolla. Saatavissa myös koneellisella aukaisumekanismilla.


Termatec Allaskatto

termatec

Allaskatto muodostuu altaan yli kiskoissa liukuvista läpinäkyvistä polykarbonaatti-elementeistä, jotka voidaan avata toisistaan rippumattomassa järjestyksessä.

Miami Lamell

neptune_230812

Miami Lamell on vedenpinnalla kelluva lamellikate (kaksi eri mallia).


Miami Roller

allaskate_vega

Miami Roller on kate jonka reunoihin on ommeltu altaanreunalla lepäävä alumiiniputki.

Aurinkopeite

allaskate_aurinkopeite

Aurinkopeite on valmistettu puoliläpinäkyvästä polyeteenimuovista. Auringonvalo läpäisee peitteen ja lämmittää altaan veden. Peite toimii yöllä eristeenä jonka läpi altaan valot valaisevat ympäristön. Peite vähentää myös kemikaalien haihtumista. Peitettä käytetään myös sisäaltaissa vähentämään tarpeetonta haihtumista ja hillitsee kosteusongelmia. Suoja kelluu vedenpinnalla eikä sitä tarvitse kiinnittää millään tavoin.

HUOM! AURINKOFOLIO EI OLE LAPSIVARMA SUOJA!

Älä sekoita aurinkopeitettämme halpaan paketointimuoviin, joka on hyvin ohut eikä sitä ole käsitelty kestämään auringon UV-säteilyä eikä kemikaaleilla käsiteltyä allasvettä. Aurinkopeitettä toimitetaan eri levyisenä ja leikataan altaaseen sopivaksi.

Allaspaketin sisältö

11251205_10152955782542883_9130239822139196890_n

Allasrunko

koostuu helposti asennettavista seinäosista jotka ovat 2mm paksua lämpögalvanoitua teräspeltiä sekä ankkurointituista.


pohjamatto

Pohjamatto

kuuluu vakiotoimitukseen niissä altaissa missä on suora pohja. Edesauttaa asennusta ja suojaa allas-laineria vaurioilta. Paksuus 6mm.

allaslaineri

Allas-laineri

(allaskangas) on valmistettu erittäin hyvin kulutusta kestävästä 0,75 mm paksuisesta turkoosista PVC-foliosta. Kangas on muotoon hitsattu ja se on varustettu kiinnityslistalla asennuksen helpottamiseksi. Allaskankaan voi tilata vaihtoehtoisesti sinisenä ilman lisäkustannuksia. Marmoroitu, mosaiikki tai carrara lisämaksusta.

Harjalista

Valkoinen lista jossa on valmiina kiinnitysura laineripussille.

hiekkasuodatin

Hiekkasuodatin

Koko valitaan allasvaihtoehdon mukaan.

allaspumppu

Pumppu

Koko valitaan allasvaihtoehdon mukaan.

valaistuspaketti

Valaistuspaketti

Pakettiin kuuluu yksi valonlähde, asennusrasia sekä muuntaja.

lisaosia

Lisäosia

Pintavedenpuhdistaja. Tulosuuttimet, poistoaukko ritilällä, talvitulpat.

putkiliitospaketti

Putkiliitospaketti

Pakettiin kuuluu 30 m PEM-putki maan alle asennettavaksi ja 8 kpl puristusliittimiä. Maanpäällistä putkistoa varten (pumppuhuoneeseen) lisäksi 3 kpl PVC-venttiilejä sekä 20 kpl PVC-liitoksia (kulmia, muhveja jne).

altaanhoitopaketti

Altaanhoitopaketti

Pakettiin kuuluu painava imusuulake, kelluva letku, pohjaimuri, teleskooppivarsi, haavi ja allasharja.

hoitoaineet

Hoitoaineet

6 l Baquacil, 10 l Bacuacil Shock, 1 l Baquacil Algicide, PH-min, PHmax sekä testisetti.

Hoito-opas

Suodatus
Allasveden mekaaninen puhdistus tapahtuu suodattimen avulla. Mekaanisella puhdistuksella tarkoitetaan että allasvesi vapautetaan kiinteästä saasteesta, ts likahiukkasista, hyönteisistä jne. Normaalisti
altaan vesi pitää suodattaa 4-5 kertaa vuorokaudessa, mutta uintitiheys, veden lömpötila ja altaan sijainti voi vaikuttaa veden vuorokausi-
suodatustiheyteen. Ei kuitenkaan ole tarpeellista käyttää suodatinta koko vuorokautta. Käyttöaikaa voidaan säätää ajastimella. Puhdistamo koostuu pumpusta ja hiekkasuodattimesta. Pumpussa on karkea siivilä mihin isot hiukkaset tarttuvat helposti puhdistettavaan siiviläkoriin.

sandfilter(1)Hiekkasuodatin
Likahiukkaset tarttuvat suodattimen hiekkapetiin joka ajan mittaan likaantuu siinä määrin että veden on vaikea läpäistä. Näin suodattimen paine kohoaa ja tämä näkyy painemittarista, joka osoittaa että suodatin on likainen ja huuhdeltava. Suodatinhiekka on vaihdettava noin 5 vuoden välein. Tämä voi vaihdella riippuen altaan ympäristöstä. Uimakauden päauml;ttyessä suositellaan hiekan kemiallista puhdistusta.

Takaisinhuuhtelu
Suodatinhiekan puhdistus tehdään ns takaisinhuuhtelulla. Hiekkasuodatin pitää takaisinhuuhdella kerran viikossa. Näin vaikka kierto näyttää hyvältä. Takaisinhuuhtelu tapahtuu seuraavasti. Pysäytä pumppu, säädä keskusventtiili asentoon takaisinhuuhtelu ”Backwash”. Käynnistä pumppu ja käytä muutama minuutti kunnes sihtilasin vesi on kirkas. Pysäytä pumppu ja aseta keskusventtiili asentoon huuhtelu ”Rinse”. Käynnistä pumppu ja käytä minuutti jotta hiekkapeti saa asettua. Pysäytä pumppu ja aseta keskusventtiili asentoon suodatin ”Filter”, käynnistä pumppu ja takaisinhuuhtelu on valmis. HUOM! Pumpun pitää aina olla pysäytetty kun keskusventtiiliä muutetaan. Muuten suodattimeen ja pumppuun voi tulla vahinkoja. Tarkista että sähkölämpö ja mahdollinen kloorauskone on poiskytketty takaisinhuuhtelun yhteydessä.

pump(1)Pumppu
Allaspumppu on vettä hyvin pumppaava mutta huonosti imevä. Mikäli pumppu asennetaan altaan vedenpintaa korkeammalle, on putkistoon asennettava takaiskuventtiilit. On todella tärkeää että pumpun siiviläpesä täytetään vedellä ennen sen käynnistämistä. Pumpun akselitiivistys pitää viilentää vedellä vaurioitumisen välttämiseksi. Tämä tapahtuu jo muutaman sekunnin käytön jälkeen. Akselitiivistyksen vaurioitumisen tai kulumisen voi todeta kun vettä tihkuu ulos pumppuakselin kohdalla. Vesikuplat altaan veden tulokohdassa johtuu yleensä siitä että pumpun imupuolen tai pumpun kannen tiivisteessä on vuoto. Vaurioitunut tiiviste tai kansi pitää vaihtaa välittömästi.

lovraka(1)Lehtilasta
on syvä haavi jolla voi kerätä lehtiä ja muita hiukkasia altaan pohjalta. Hiukkasia voi myös poimia altaan pinnalta.

lovhovLehtihaavi
on tasainen haavi joka on tarkoitettu poimimaan hiukkasia altaan pinnalta.

borsteAllasharja
käytetään altaan pohjaan ja seiniin tarttuneiden levien ja muun lian poisharjaamiseen.

bottensugPohjaimu
Pohjaimuroinnin yhteydessä imuletku yhdistetään pintavesipuhdistajaan Skim Vacin (pohjaimulevyn) avulla. Skim Vac asetetaan sihtikorin päälle mihin se imeytyy kiinni. Sulje toinen imupuolen venttiili. Muista täyttää imuletku vedellä ennen tätä välttääksesi pumpun imukyvyn menettämistä johtuen letkun liiallisesta ilmasta. Muista liikuttaa imusuukappaletta varovasti pohjan yli niin ettei likahiukkaset nouse ja tee vedestä niin sameaa ettet näe mitä teet. Jos sinulla on hiekkasuodatin voit todella likaisen pohjan ollessa kyseessä ajaa lika suoraan viemäristä ulos. Silloin säädät keskusventtiilin asentoon Waste (tyhjennys). Siten vesi menee suoraan viemäriin ohittamatta suodatinhiekkaa. Pohjaimuroinnin jälkeen suodatin takaisinhuuhdellaan.

Kemiallinen puhdistus
Mekaanisen puhdistuksen lisäksi pitää myös olla allasveden kemiallinen puhdistus. Muuten tästä voi muodostua bakteeripesä. Desinfektioaineena käytämme Baquaciliä tai klooria.

Talvisäilytys

 • Veden tuloläpiviennit ja syvemmällä oleva veden ulosläpivienti tulpattaan O-renkaisilla tulpilla. Pintapuhdistimeen ruuvataan muovinen litistys pullo, niin että putkisto sulkeutuu. Kun pintapuhdistin talvella jäätyy, litistyy pullo, eikä puhdisitin halkea.
 • Mikäli halutaan varmistaa, voidaan vedenpinta laskea pintapuhdistimen alapuolelle. Vedenpintaa lasketaan tällöin noin 15 cm.
 • Altaan päälle laitetaan talvenkestävä standardikate.
 • Pumppuhuoneessa avataan putkiston kierreliittimet niin että vesi valuu ulos putkista. Myös suodattimen ja pumpun pohjatulpat avataan.
 • Varmistetaan että lämmönvaihtimeen tai muuhun lämmityslaitteeseen ei jää vettä.
 • Mikäli altaassa on vastavirtalaite, on vedenpinta laskettava sen alapuolelle jotta sen messinkinen suutinpatteristo ei vaurioidu.
 • Toimenpide on helppo ja looginen. Altaan talvikuntoon saattamisessa menee kolmisen tuntia.

Keväällä toimenpide tehdään päinvaistaisessa järjestyksessä, ja aikaa menee suunnilleen yhtä paljon.

Miksi Baquacil?

Baquacil PHMB on ainutlaatuinen klooriton tuote, joka antaa sinulle kauniin, miellyttävän, hygieenisen veden minimaalisin työpanoksin.

 • Baquacil ei aiheuta iho- tai silmä-ärsytystä.
 • Baquacil ei haalista hiuksiasi tai uimapukuasi.
 • Baquacil’ia ei hajota kirkas auringonvalo eikä korkea veden lämpötila.
 • Baquacil on pitkävaikutteinen.
 • Baquacil’illa ei ole syövyttävää eikä korroosiovaikutusta altaaseen.

Siirry tästä Baquacil uima-allaskemikaalien sivuille (ENG)

Kysyttävää? Ota yhteyttä!